SERTIFIKAATIT

     

                                                                               


gots_logo

Global Organic Textile Standard (GOTS)

Global Organic Textile Standard on luomutekstiilien johtava standardi. GOTS määrittelee luonnonmukaisille ja sosiaalisesti vastuullisesti valmistetuille tekstiileille asetetut vaatimukset. Se asettaa korkeatasoiset ympäristönormit luomutekstiilien koko tuotantoketjulle ja vaatii sosiaalisten kriteerien noudattamista.

Continental Clothings Companyn tekstiileille GOTS-luomusertifikaatin on myöntänyt Iso-Britannian johtava luomusertifiointiorganisaatio Soil Association.
Sertifikaatinmyöntäjät tarkastavat jakeluketjun jokaisen askeleen: koko tuotantoprosessin on oltava ekologinen, jotta tuote saisi luomusertifikaatin.
Sertifikaatti todistaa, että puuvilla on kasvatettu ilman kemiallisia torjunta-aineita ja lannoitteita, että myös kangas on valmistettu ekologisesti, ettei värjäyksessä ole käytetty haitallisia aineita ja että vesi on kierrätetty tehokkaasti.

GOTS-sertifikaatti edellyttää myös Kansainvälisen työjärjestön ILO:n sosiaalisille oloille asettamien kriteerien täyttämistä. Sosiaalinen vastuullisuus koskee kaikkia tuotantoketjun työntekijöitä. Työaikojen ja palkkojen tulee olla kohtuulliset, työ ei saa olla pakkotyötä, yhdistymisvapautta kunnioitetaan, työolosuhteet ovat turvalliset, pakkotyö, lapsityövoima, syrjintä sekä epäinhimillinen kohtelu ovat kiellettyjä.
Kriteerien noudattamista valvotaan paikan päällä tehdyin tarkastuksin.
Fair Wear Foundation

Fair Wear Foundation (FWF)

Fair Wear Foundation on vaate- ja tekstiilialan riippumaton, voittoa tavoittelematon järjestö, joka tekee yhteistyötä tunnettujen tuotemerkkien, tehtaiden, ammattiliittojen, kansalaisjärjestöjen ja toisinaan myös viranomaisten kanssa parantaakseen tekstiiliteollisuudessa työskentelevien ihmisten työoloja ja oikeuksia Aasiassa, Euroopassa ja Afrikassa.
FWF:n ja sen jäsenien yhteistyön perusta on FWF:n kahdeksankohtainen ohjeisto, joka on johdettu Kansainvälisen työjärjestön ILO:n sopimuksista ja YK:n ihmisoikeuksien julistuksesta.

Standardit, joita jäsenet ovat sitoutuneet noudattamaan, ovat seuraavanlaisia: työ on vapaasti valittu, työpaikalla ei sallita syrjintää eikä käytetä lapsityövoimaa, työntekijöillä on yhdistymisvapaus ja oikeus kollektiivisiin neuvotteluihin sekä elämiseen riittävä palkka ja kohtuullinen työaika, turvalliset ja terveyden kannalta hyvät työolosuhteet sekä laillisesti solmitut työsopimukset.
FWF:n sertifikaatti takaa, että jäsenyritys on sitoutunut ohjeistoon. Continental Clothing Company on noudattanut sosiaalisen vastuullisuuden ohjelmaa FWF:n jäsenenä jo vuodesta 2006. Kaikki sen tuotantolaitokset tarkastetaan säännöllisesti.
https://www.oeko-tex.com/media/oeko_tex/image_1/oeko_tex_logos/Logo_STD_100~1_Image_RC.png

Öko-Tex Standard 100

Öko-Tex Standard 100 on kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä. Öko-Tex Standard 100 -sertifikaatti takaa, että tuotteet eivät sisällä haitallisia aineita ja että ne siten ovat turvallisia sekä ihmiselle että ympäristölle. Riippumattomien tutkimuslaitosten testeillä varmistetaan, ettei tekstiileistä irtoa kemikaalijäämiä.  

EarthPositiven ja Salvagen tuotteet täyttävät Oeko Tex Standard 100 -sertifikaatin 1. luokan kriteerit eli lastenvaatteille asetetut vaatimukset.
GRS_logo_small

Global Recycle Standard (GRS)

Global Recycle Standard -sertifikaatti takaa, että tuotteessa on käytetty kierrätysmateriaalia. Standardi asettaa tuotannolle myös ympäristöllisiä ja sosiaalisia vaatimuksia. Sertifikaatin myöntää Control Union, joka on riippumaton kansainvälinen tarkastustoiminnan ja laboratorioiden verkosto.                  
Organic Blended Content Standard

Organic Blended Content Standard -sertifikaatti voidaan myöntää tuotteille, joiden materiaalista vähintään viisi prosenttia on luonnonmukaista.

Carbon Trustin hiilijalanjälkimerkki  

Carbon Trust on itsenäinen, Iso-Britannian hallituksen perustama ja rahoittama yhtiö, joka auttaa yrityksiä vähentämään hiilidioksidipäästöjä. Se on yritysten riippumaton asiantuntijakumppani.

Carbon Trust on kehittänyt hiilijalanjälkimerkin, jonka voi saada hiilidioksidipäästöjensä vähentämisessä onnistunut yritys. Kaikki yriyksen kasvihuonepäästömittaukset ovat Carbon Trustin tarkastamia.