Vihreä vallankumous: ilmastoneutraaleita tekstiileitä 

 

Lontoolaisen Continental Clothing Companyn EarthPositive-tuotteet täyttävät korkeimmat mahdolliset ympäristölliset, sosiaaliset ja eettiset standardit. Ne todella edustavat vastuullista tekstiiliteollisuutta. 

Ne on valmistettu pehmeästä ja laadukkaasta luomupuuvillasta Intiassa tuuli- ja aurinkovoimalla. Global Organic Textile Standard -sertifikaatti (GOTS) takaa, että puuvilla on luomua siemenestä valmiiseen tuotteeseen asti. 

Puuvilla tuotetaan alueella, jossa 95% vedestä saadaan monsuunisateista, mikä vähentää keinokastelun tarvetta viljelyssä. 

Värjäyksessä on käytetty ympäristöystävällistä menetelmää, jossa vesi kierrätetään tehokkaasti. Kaikki kankaat on värjätty GOTS:n hyväksymillä kemikaaleilla, ja ne täyttävät Öko Tex Standard 100 -sertifikaatin 1. luokan eli lastenvaatteille asetetut vaatimukset.     

Ekologisuus ja eettisyys on huomioitu myös tuotannon muilla osa-alueilla. Fair Wear Foundation -sertifikaatti takaa, että tuotteet on valmistettu eettisesti FWF:n ehtojen mukaisesti, eli kaikissa eri valmistusvaiheissa mukana olevien työntekijöiden oikeuksista on huolehdittu, he ovat saaneet kohtuullisen palkan ja heillä on ollut turvalliset työskentelyolosuhteet. 

Koska valmistuksessa käytetään ympäristöystävällisiä ja tehokkaita menetelmiä sekä tuuli- ja aurinkovoimaa ja ne kuljetetaan laivalla Intiasta Eurooppaan, EarthPositive-tuotteiden hiilijalanjälki on noin 90% pienempi kuin vastaavien tavanomaisten tuotteiden, minkä vahvistaa Carbon Trustin myöntämä sertifikaatti. 

Koska EarthPositive on onnistunut laskemaan kasvihuonepäästönsä esiteolliselle tasolle, kaikilla sen tuotteilla on Climate Neutral -merkki. EarthPositiven tekstiileillä on siis positiivinen sosiaalinen viesti ja minimaalinen ympäristöllinen jalanjälki. 

  


                                                                gots_logo  Fair Wear Foundation co2_logohttps://www.oeko-tex.com/media/oeko_tex/image_1/oeko_tex_logos/Logo_STD_100~1_Image_RC.png